Motive de bucurie sunt mereu bine venite și suntem încântați de faptul că voluntarii acestei fundații s-au implicat în proiecte menite să transmită mesaje de masă, mesaje pozitive către cei din jurul lor, speranță dar totodată arătându-se vulnerabili în dezvoltarea și evoluția lor.
Ne-a fost dedicat un film ce îl oferim și noi la rândul nostru către dumneavoastră și, alături de el, cuvintele ce redau ceea ce cei ce au creat acest film au vrut să exprime.
Scurt-metrajul "Sau poate că... " a câștigat în 2011 premiul pentru cea mai bună interpretare feminină și premiul al II-lea din Gală la Festivalul de Scurt-metraje pentru liceeni FILMMIC 2011.
Filmul impune încă din titlu una dintre cele mai cunoscute probleme ale adolescenţilor şi însăşi tema producţiei: confuzia, cea care adesea îngreunează luarea unei decizii.
Scurt-metrajul "Sau poate că..." aduce în prim-plan o adolescentă tipică, al cărei echilibru psihic este perturbat datorită unei serii de factori precum: despărţirea de primul prieten, înstrăinarea de ceilalţi prin refugierea în planul imaginativ şi apariția unui personaj feminin faţă de care, datorită confuziei şi disperării, începe să nutrească anumite sentimente.
În cele din urmă, protagonista se confruntă cu realitatea şi îşi dă seamă că alegerea unui drum corect depinde numai de ea. Tânăra se află în faţa unei decizii importante: “bine sau rău?”, “lumină sau întuneric?”.
Pentru suportul moral, aceasta apelează la ajutorul psihologului, care o impulsionează să depăşească singură obstacolele şi să-şi recapete încrederea în sine. Astfel, expresia cheie a filmului, "până la urmă, e vorba de alegeri..." capătă sens, sugerând rolul pe care fiecare decide să-l joace în propria viaţă.
Întreaga poveste se realizează sub forma unei confesiuni plină de suspans iar finalul este unul deschis, rămânând la alegerea spectatorului să-l hotărască. În felul acesta, se întăreşte ideea de bază a filmului, aceea că "este vorba de alegeri".
“Sau poate că...” este un scurt-metraj ce-şi propune să meargă dincolo de aparenţe şi să arate că în spatele unui adolescent adesea confuz şi timid ce pare a trăi în întuneric, există un suflet fragil, plin de emoţii ce se află în căutarea luminii.
Felicitări pentru premiu și mulțumiri pentru dedicație și mesaj.